moje nešto ni sama ne znam što
Ptica selica nesilica
Oglasi
Blog - siječanj 2012
subota, siječanj 28, 2012
Ne bih znala za ovo da mi dečko nije pružio Jutarnji list. Ne zanimaju me inače novine i vijesti poput ove. Zašto bih se zamarala time što si je netko propucao nogu?

Mislim, nije mi ni zaključak novinara neko otkriće. Zbog toga sam glasala za EU. Nemamo kulturu koju bi nam EU mogla uništiti. 

Jutarnji list, 28. siječanj 2012., komentira Ante Tomić:

"Teško je zaista odreći se lijepih običaja naših djedova. Jedan je drugi euroskeptik, na primjer, na dan referenduma na Kamešnici s bosanske strane sam sebi u lovu prostrijelio obje noge. Helikopter Gorske službe spašavanja po olujnoj ga je buri jedva izvukao iz planine i prevezao u bolnicu, gdje su se dva kirurška tima čitavih pet sati trudila da ga spase od dvostruke amputacije. Kad se ujutro probudio iz anestezije i ugledao stopala gdje su i jučer bila, siromah se gotovo rasplakao od sreće.

To je svjetla strana ove priče. Pogledajmo, međutim, njezino naličje. Nesuđeni je kripl bio a) u krivolovu, b) na teritoriju druge države, a puška kojom se teško ranio bila je c) automatska i d) napunjena dum-dum mecima. Zbog c) i d) je uostalom sebi i napravio takav belaj da su ga cijelo popodne dvije ekipe sastavljale. Da je imao običan lovački karabin što hice ispaljuje pojedinačno, prošao bi s jednostavnom prostrijelnom ranom koja bi se možda dala sanirati u hitnoj, ali ne, njegova je strojnica rešetala dok se nije ispraznio okvir. Rafalno mu je skašila kosti municijom koja je upravo i napravljena za plemenitu namjenu pretvaranja kostiju u kašu."

"Što bismo mogli izgubiti u Europi? Kako bi, zaboga, išta moglo biti gore od ove mračne, glupe i divlje vukojebine u kojoj tipovi iz kalašnjikova nabijenih dum-dum mecima rafalima pucaju u zečeve?"

Ne znam hoće li se Ante ljutiti na mene ako vidi kako prepisujem nj. riječi po internetu. Ugl., ovaj link na lovca mi se ne da stavljati. Upišite u google samo: lovac, obje, noge.

Ono što mi je fascinantno, a nažalost tek u ovom posljednjem trenutku uređivanja teksta upalo u oči, je to što nigdje nisu, po ovim internet portalima, istaknuli da je riječ o krivolovcu, a ne lovcu!!! Biti lovac je ok. Lovci uz lov običnom puškom, za što treba biti spretan i oštrog oka, pomažu životinjama da prezime. No, ovaj tip, Petar Gušić, nije lovac!!!

PetarHvala što ste spasili noge budali koja će opet u krivolov sa automatskom puškom. Možda ovaj put raznese noge i "kolegama". 

pticaselica @ 19:04 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
četvrtak, siječanj 26, 2012
Ovdje imate kviz: footprint

Ovdje neke smjernice: LINK

Mene već neko vrijeme brine ova zima, tj. proljeće u 1. mjesecu.

Nema snijega, nema hladnoće. Čudno neko vrijeme. Baš da se čovjek zapita: "Nismo li nešto opako zajebali?"

Profesorica biologije u srednjoj nam je govorila da to auti nisu krivi, a ni sječe šuma. Govorila nam je da je to jednostavno tako i kako je Zemlja već imala svojih promjena hladno - toplo.

Meni je majka pričala kako se prije samo 50-100 godina Kupa znala zalediti toliko da su i konji sa prtljagom mogli proći na drugu obalu.

Seljacima slaba zima znači manje uroda jer nametnici prezime i pojedu sjeme.

Što vama znači ovakva zima? Je li vam ugodno ujutro vidjeti sunce ili se pitate zašto nema zime?

sdJbg, gdje je nestala?

pticaselica @ 18:59 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 24, 2012
Američki alternativni rock bend osnovan u Bostonu, Massachusetts, 1986-e. Bend čine Black Francis (vokal, ritam gitara), Joey Santiago (vodeća gitara), Kim Deal (bas, vokal) i David Lovering (drumovi). Dok su u svojoj zemlji postigli tek osrednji uspjeh puno su uspješniji bili u Britaniji i drugim zemljama Europe. Bend se razišao 93-e, ali se ponovno ujedinio 2004-e.

Stil glazbe sadrži elemente indie rocka i surf rocka. Black Francis je glavni tekstopisac i pjevač. Piše tekstove pjesama obično o vanzemaljcima, nadrealizmu i biblijskom nasilju.

Bend je puno utjecao na alternativni rock 90-ih, iako su se razišli prije nego što im je to moglo donesti neku korist. Zahvale i priznanja fana Kurt Cobaina njihovom utjecaju na Nirvanu, kao i druga slična priznanja drugih bendova, pomogli su Pixiesima sljedećih godina vraćanju popularnosti što je dovelo do rasprodanih turneja i ponovnog okupljanja 2004-e.

Moj slobodan prijevod, a izvor: http://en.wikipedia.org/wiki/Pixies

Albumi:

Come On Pilgrim (1987),
Surfer Rosa (1988),
Doolittle (1989),
Bossanova (1990),
Trompe le Monde (1991).

Meni je najbolji Doolittle. Ne znam koju bih stvar izdvojila. Sve su jednako dobre, ali evo s čime sam počela moju eru slušanja Pixiesa: Hey i Gouge Away (linkovi vode na youtube).

pticaselica @ 13:24 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare