moje nešto ni sama ne znam što
Ptica selica nesilica
Oglasi
Blog - svibanj 2011
petak, svibanj 20, 2011
Već dugo nisam imala psa. Dobili smo škotskog, dvije godine starosti. Lijep je. Voli se maziti, češkati. Voli puno ležati. Nije razigrana. Pokušavam ju naučiti hvatanje loptice. Ne ide mi.

Danas se zatrčala dva - tri puta po lopticu i donesla je, ali ju nisam nagradila. Želim ju prvo naučiti da donese lopticu u ruku. Možda sam trebala prije toga potražiti na internetu neke detalje o dresuri. To sam učinila sada nakon amaterskog pokušaja dresure. Mlade pse ne treba puno gnjaviti jer se brzo 'zasite' učenja. Treba ih odmah nagraditi kada naprave ono što tražimo.

Ne znam trebam li ju nagrađivati s keksićima ili je tepanje i češkanje dovoljno.

Umorila se brzo i loptica joj više nije bila interesantna. Pokušat ću sutra ponovno. Na internetu piše za škotske da su nešto tvrdoglavi i da ih treba nagovarati. Dobro reagiraju na ljubaznost i pozitivne emocije, ali nisam sigurna kako pas osjeti emocije. Kroz glas? Pokrete?

Uglavnom, pokušat ću sutra tako što ću joj baciti samo dva puta ujutro lopticu i ako donese nagradit ću je, a ako ne donese odmah ću prekinuti sa vježbom (tako piše i na internetu). Popodne ću opet ponoviti isto, a u međuvremenu ću je češkati jer joj to najviše odgovara.

Kažu još i kako pas ne može naučiti nešto ako je vlasnik usmjeren na sebe i ne razumije svog psa. Čini se kako dresura pasa, ili bar pokušaji, mogu dobro doći kao svojevrstan test osobnosti, kako samog psa tako i vlasnika.

Definitivno su inteligentna bića.

ss

 

sss

 

gfh

Ako znate koji dobar savjet slobodno napišite.

pticaselica @ 22:31 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
srijeda, svibanj 18, 2011
Pročitala sam napokon blog jednog dečka iz Zadra, doktora medicine (koliko sam stekla dojam) koji si je dao truda objasniti i pobiti sve one teorije zavjera, šarlatanske proizvode i filozofiju popularno nazvanih New Age psudoznanstvenika.

Blog je pisan u duhu znanosti. Tekstovi koji su osobnog karaktera prožeti su blagim, pametnim humorom što mi se veoma sviđa.

Čovjek je kao i svi mi ogorčen situacijom ove države. Približio mi je neke stvari o kojima i nisam toliko razmišljala. Mogu reći da sam upila kao spužva od svega pomalo, a nešto sitno i negativnog raspoloženja koje tinja, bar u nekim njegovim tekstovima.

Počeo je pisati blog prije šest godina. Osjeti se vedrina u njegovim ranijim postovima. Danas kada ima možda oko 25 g. postovi su više ozbiljni.

Blog je: www.endimion17.blog.hr

pticaselica @ 19:34 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare