moje nešto ni sama ne znam što
Ptica selica nesilica
Oglasi
Blog
subota, siječanj 28, 2012
Ne bih znala za ovo da mi dečko nije pružio Jutarnji list. Ne zanimaju me inače novine i vijesti poput ove. Zašto bih se zamarala time što si je netko propucao nogu?

Mislim, nije mi ni zaključak novinara neko otkriće. Zbog toga sam glasala za EU. Nemamo kulturu koju bi nam EU mogla uništiti. 

Jutarnji list, 28. siječanj 2012., komentira Ante Tomić:

"Teško je zaista odreći se lijepih običaja naših djedova. Jedan je drugi euroskeptik, na primjer, na dan referenduma na Kamešnici s bosanske strane sam sebi u lovu prostrijelio obje noge. Helikopter Gorske službe spašavanja po olujnoj ga je buri jedva izvukao iz planine i prevezao u bolnicu, gdje su se dva kirurška tima čitavih pet sati trudila da ga spase od dvostruke amputacije. Kad se ujutro probudio iz anestezije i ugledao stopala gdje su i jučer bila, siromah se gotovo rasplakao od sreće.

To je svjetla strana ove priče. Pogledajmo, međutim, njezino naličje. Nesuđeni je kripl bio a) u krivolovu, b) na teritoriju druge države, a puška kojom se teško ranio bila je c) automatska i d) napunjena dum-dum mecima. Zbog c) i d) je uostalom sebi i napravio takav belaj da su ga cijelo popodne dvije ekipe sastavljale. Da je imao običan lovački karabin što hice ispaljuje pojedinačno, prošao bi s jednostavnom prostrijelnom ranom koja bi se možda dala sanirati u hitnoj, ali ne, njegova je strojnica rešetala dok se nije ispraznio okvir. Rafalno mu je skašila kosti municijom koja je upravo i napravljena za plemenitu namjenu pretvaranja kostiju u kašu."

"Što bismo mogli izgubiti u Europi? Kako bi, zaboga, išta moglo biti gore od ove mračne, glupe i divlje vukojebine u kojoj tipovi iz kalašnjikova nabijenih dum-dum mecima rafalima pucaju u zečeve?"

Ne znam hoće li se Ante ljutiti na mene ako vidi kako prepisujem nj. riječi po internetu. Ugl., ovaj link na lovca mi se ne da stavljati. Upišite u google samo: lovac, obje, noge.

Ono što mi je fascinantno, a nažalost tek u ovom posljednjem trenutku uređivanja teksta upalo u oči, je to što nigdje nisu, po ovim internet portalima, istaknuli da je riječ o krivolovcu, a ne lovcu!!! Biti lovac je ok. Lovci uz lov običnom puškom, za što treba biti spretan i oštrog oka, pomažu životinjama da prezime. No, ovaj tip, Petar Gušić, nije lovac!!!

PetarHvala što ste spasili noge budali koja će opet u krivolov sa automatskom puškom. Možda ovaj put raznese noge i "kolegama". 

pticaselica @ 19:04 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare