moje nešto ni sama ne znam što
Ptica selica nesilica
Oglasi
Blog
utorak, siječanj 24, 2012
Američki alternativni rock bend osnovan u Bostonu, Massachusetts, 1986-e. Bend čine Black Francis (vokal, ritam gitara), Joey Santiago (vodeća gitara), Kim Deal (bas, vokal) i David Lovering (drumovi). Dok su u svojoj zemlji postigli tek osrednji uspjeh puno su uspješniji bili u Britaniji i drugim zemljama Europe. Bend se razišao 93-e, ali se ponovno ujedinio 2004-e.

Stil glazbe sadrži elemente indie rocka i surf rocka. Black Francis je glavni tekstopisac i pjevač. Piše tekstove pjesama obično o vanzemaljcima, nadrealizmu i biblijskom nasilju.

Bend je puno utjecao na alternativni rock 90-ih, iako su se razišli prije nego što im je to moglo donesti neku korist. Zahvale i priznanja fana Kurt Cobaina njihovom utjecaju na Nirvanu, kao i druga slična priznanja drugih bendova, pomogli su Pixiesima sljedećih godina vraćanju popularnosti što je dovelo do rasprodanih turneja i ponovnog okupljanja 2004-e.

Moj slobodan prijevod, a izvor: http://en.wikipedia.org/wiki/Pixies

Albumi:

Come On Pilgrim (1987),
Surfer Rosa (1988),
Doolittle (1989),
Bossanova (1990),
Trompe le Monde (1991).

Meni je najbolji Doolittle. Ne znam koju bih stvar izdvojila. Sve su jednako dobre, ali evo s čime sam počela moju eru slušanja Pixiesa: Hey i Gouge Away (linkovi vode na youtube).

pticaselica @ 13:24 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare